• Home /
  • Nieuws /
  • WegWijsSalon ZED wint Beste project in de stad 2023!

WegWijsSalon ZED wint Beste project in de stad 2023!

Onze WegWijsSalon-Avondinloop voor zelfredzame en dakloze mannen heeft gisteren de mooie titel 'Excellent project in de stad 2023' gewonnen. Deze prijs werd uitgereikt door Kennisnetwerk Amsterdam.

Het juryrapport prijst het project voor het aanpakken van een belangrijk, maar vaak vergeten probleem: huisvesting voor economisch daklozen in Amsterdam. De jury benadrukt dat het initiatief een verschil maakt voor deze groep, die eerder niet genoeg aandacht kreeg. In een stad waar huisvesting steeds minder vanzelfsprekend is, heeft de WegWijsSalon ZED-Avondinloop op een slimme manier gereageerd op dit urgente probleem.

Anne Marie Hoogland, directeur-bestuurder SEZO/Buurtteam Amsterdam Nieuw-West: “WegWijsSalon Zelfredzame Economisch Daklozen is echt waardevol in de stad. We maken het verschil door in te spelen op wat er nodig is in de leefwereld. Vrijwilligers en medewerkers in de avondinloop bieden praktische hulp op maat, wat door Amsterdammers gewaardeerd wordt. We zijn trots dat dit project erkend is en beloond is met deze mooie prijs. En we gaan door: in 2024 krijgt WegWijsSalon ZED een zusje, een WegWijsSalon voor dakloze vrouwen en gezinnen.”

Juryvoorzitter Anna Custers, lector Armoede Interventies Hogeschool van Amsterdam: “WegWijsSalon ZED-Avondinloop speelt op een toegankelijke manier in op een belangrijk maar vaak onzichtbaar probleem: economisch daklozen. Mensen met een baan maar zonder huis. De WegWijsSalon verwijst veel Amsterdammers naar een eigen plek in of buiten de stad. Heel relevant!”

De verkiezing Excellent project in de stad 2023 is een nieuwe traditie die dit jaar is gestart door Kennisnetwerk Amsterdam. De uitreiking van de prijs vond gisteren plaats in het Betty Asfalt Complex in Amsterdam Centrum.

De genomineerden waren Cyberbank, Fris Supermarkt, WegWijsSalon ZED Avondinloop en BoonChance

(Fotograaf: Geert Snoeijer)