• Home /
  • Nieuws /
  • Werkbezoek wethouder Moorman aan 1e Amsterdamse Familieschool

Werkbezoek wethouder Moorman aan 1e Amsterdamse Familieschool

Wethouder Marjolein Moorman bracht afgelopen vrijdag een werkbezoek aan de 1e Amsterdamse Familieschool (1e AFS) op basisschool IKC Het Talent. Daar maakte ze kennis met leerlingen, het school- en projectteam van de 1e AFS en familieschoolpartners.


De wethouder kreeg een rondleiding door de school van leerlingen en maakte met de projectleiders een wandeling door de buurt. Ook ging zij onder andere in gesprek met een maatschappelijk werker en ervaringsdeskundige van het team Van Overleven Naar Leven van SEZO over de zorg en ondersteuning die zij bieden aan de 1e AFS.

Door met verschillende personen uit de praktijk te spreken, kon wethouder Moorman zich een goed beeld vormen van de familieschool, de ontwikkelingen en de wensen van de kinderen zelf die op de familieschool de juiste extra begeleiding krijgen om zich voor te bereiden op een goede toekomst. Ook kreeg zij een inkijk in de voorgenomen opzet van het programma voor de ontwikkeling van de ouders, het deel waar SEZO ook verantwoordelijk voor is.

De wethouder was zeer tevreden over de 1e Amsterdamse Familieschool en zal dit jaar nog een aantal keer op werkbezoek komen om te zien hoe de familieschool verder vormt krijgt.

De 1e AFS gaat officieel van start bij aanvang van het nieuwe schooljaar. Kinderen op de 1e Amsterdamse Familieschool krijgen vanaf dan verlengde schooldagen waarop zij naast de reguliere lessen extra beweging en culturele vorming aangeboden krijgen. Door de extra onderwijstijd kunnen de kinderen hun talenten verder ontwikkelen.  Het bijzondere aan de 1e AFS dat er ook tijd, aandacht en aanbod is voor talentontwikkeling van de ouders van IKC Het Talent. Het streven is om hiermee de kansengelijkheid voor de kinderen én hun ouders uit de Wildemanbuurt te realiseren.