Cursus Zin in ouder worden

Zie je wel eens op tegen het ouder worden? Of heb je er wel eens moeite mee dat je nu oud bent? Denk je wel eens wat is de zin daarvan? Weet je welke belemmeringen jij hebt om er zin in te krijgen? Wil je wat doen aan die belemmeringen? Heb je een steuntje nodig door erover te praten in een groep?


Meld je dan aan voor de cursus: Zin in ouder worden.

Wat doe je in de cursus?
Je neemt onder de loep waar de zin of tegenzin van het ouder worden of het oud zijn vandaan komt. Je onderzoekt hoe je er weer zin in kunt krijgen en wat je daarvoor nodig hebt. Je kijkt naar de belemmeringen en eventuele tegenslagen die op jouw pad gekomen zijn en hoe hier mee om te gaan. Maar we kijken ook naar de kansen en mogelijkheden, zoals het hernieuwen van oude contacten of vriendschappen, het uitbreiden van je vriendenkring, het oppakken van een hobby of het vinden van werkzaamheden of activiteiten.

Tijdens de cursus leer je om je netwerk in kaart te brengen en kun je aangeven hoe je dit wilt uitbreiden. De bijeenkomsten bestaan uit theorie over o.a. het aangaan van contacten en hoe je eventuele drempels die je daarbij ervaart kunt overwinnen. Er worden oefeningen gedaan en er wordt van je gevraagd thuis enkele oefeningen uit te voeren.

Voor wie? 
Mannen en vrouwen vanaf 50 jaar

Wanneer? 
Dinsdag 6 oktober, van 13.30 tot 15.30 uur

Waar? 
Het Honk (Jan de Louterpad 8)

Aantal bijeenkomsten? 
6 wekelijkse bijeenkomsten

Aanmelden? 
Heb je interesse? Neem dan telefonisch contact op met Joke Veldkamp, telefoonnummer 06 – 29 48 27 31 of met Pia Mulder, telefoonnummer 06 – 39 23 11 37