logo sezo
  • Home /
  • Veelgestelde vragen bij geldproblemen

Veelgestelde vragen bij geldproblemen

Antwoord: Als je je rekeningen niet kunt betalen, is dat heel vervelend. Je hebt er misschien wel stress van. Je durft de post misschien niet meer open te maken of je schrikt als de bel gaat. Maar er zijn altijd oplossingen. Neem contact met ons op, we helpen je graag en onze hulp is gratis.

Heb je geldproblemen en ben je het overzicht kwijt? Wanneer het niet meer lukt om een budgetplan te maken of betalingsregelingen te treffen, kun je misschien een saneringskrediet aanvragen. Wil je weten of je daarvoor in aanmerking komt en hoe dat in zijn werk gaat? Meld je aan via onze website of bel ons. Samen gaan we kijken naar oplossingen.

Dat verschilt per situatie. Zit je in de officiële schuldsanering, dan wordt een (groot) deel van je vakantiegeld meegenomen als inkomen om je schulden af te lossen, net als je andere inkomsten. Is er nog geen officiële schuldsanering (en is er geen loonbeslag), dan kijk je samen je schuldhulpverlener naar de mogelijkheden om met je vakantiegeld een schuld in te lossen.
Heb je geldproblemen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

De meeste mensen die schuldhulpverlening krijgen, gaan over hun eigen geld via de eigen bankrekening. Er wordt een budgetplan gemaakt met vaste lasten en geld om van te leven. Wat overblijft, wordt gereserveerd voor de schuldeisers. Soms besluit de schuldhulpverlener dat het verstandig is om je geld te laten beheren. Dan worden de vaste lasten betaald en krijg je elke maand geld om van te leven. Heb je nog vragen of hulp nodig? Neem dan contact op met ons.

We maken altijd eerst samen met jou een plan. Daarbij kijken we goed naar je persoonlijke situatie en mogelijkheden. Kijken naar je bezittingen hoort daar ook bij. Wat daarmee moet gebeuren, wordt samen met jou bepaald. Het kan misschien beter zijn om je auto te verkopen, maar die auto kan ook nodig zijn om geld te kunnen verdienen. Heb je een eigen huis in bezit? Dan krijg je een gesprek met het hypotheekteam van de gemeente Amsterdam voor een advies.
Heb je nog vragen? Dan kun je contact met ons opnemen.

Ja, ook als je studeert, kun je bij ons gratis hulp krijgen voor je geldzaken of als je problemen hebt. En als het nodig is, schakelen we in overleg met jou een specialist in voor hulp aan jongeren. Deze maakt samen met jou een plan waar je zelf mee aan de slag kan gaan. Wacht niet te lang als je vragen over geldzaken hebt en neem contact met ons op. Wij helpen je dan verder.

Als je 18 wordt, ben je financieel verantwoordelijk. Er veranderen een aantal dingen. Op de website van de gemeente Amsterdam/ikword18, staan de zaken die je MOET regelen als je 18 wordt. En heb je hulp nodig of heb je vragen? Meld je aan via de contactknop op deze website of bel ons. Onze hulp is gratis. Wacht niet te lang, we helpen je graag verder.

Soms legt een deurwaarder beslag op je inkomen omdat je een betalingsachterstand hebt. Hierover zijn afspraken gemaakt: Je moet geld overhouden om van te leven en voor je vaste lasten. Weet je niet zeker of de beslaglegging klopt en heb je hulp nodig? Meld je snel aan voor hulp en advies via onze website of bel ons. We kijken dan samen naar oplossingen.

Ja, als ondernemer met geldproblemen ben je welkom voor een advies. Maak een afspraak met ons. Dan kijken we of wij kunnen helpen of dat we je beter kunnen verwijzen naar een specialist. In elk geval kunnen we helpen je administratie te ordenen. Meld je direct aan voor hulp en advies via de contactpagina op onze website of bel ons. Onze hulp is gratis en we helpen je graag.

Bij een minnelijke schuldsanering doet jouw hulpverlener namens jou een aanvraag bij de Kredietbank Amsterdam om je schulden te saneren. Wanneer de schuldeisers akkoord gaan met het voorstel van de Kredietbank, wordt een deel vrij gescholden en los je een deel af aan de Kredietbank. Daarna ben je schuldenvrij! Wil jij dat ook? Meld je dan aan via onze website of bel ons. Onze hulp is gratis. Wacht niet te lang, we helpen je graag.

Wanneer het niet lukt om tot een afspraak met je schuldeisers te komen voor het gedeeltelijk aflossen en kwijtschelden van de schulden, kun je bij de rechtbank een verzoek doen om toegelaten te worden tot de WSNP. Om toegelaten te worden moet er altijd een aanvraag MSNP zijn gedaan door een hulpverlener.
Wanneer je wordt toegelaten tot de WSNP, stelt de rechter een bewindvoerder aan. De bewindvoerder beheert de boedelrekening; dat is het geld dat wordt gespaard voor de schuldeisers. Wanneer je je aan de regels en verplichtingen houdt, verleent de rechter je aan het einde van de WSNP-termijn een schone lei en ben je schuldenvrij.
Voor een uitlegvideo van de Rechtspraak over hoe je in aanmerking komt voor WSNP, ga je naar: https://www.youtube.com/watch?v=UOEEiKWEsEE. Heb je hulp nodig? Neem dan contact met ons op.

Dit is bij iedereen anders. Onze hulpverlener legt je vooraf uit wat wij gaan doen én wat je zelf moet doen. Je hebt hier zelf een belangrijke rol in. Het traject loopt sneller en soepeler als je zelf vlug de zaken regelt die nodig zijn. Wat we wel van tevoren kunnen zeggen is dat een traject bijna altijd langer duurt dan je zou willen, maar dat jij dit door je eigen inzet enorm kunt versnellen. Heb je nog vragen of heb je hulp nodig? Neem dan snel contact met ons op, we helpen je graag verder.

Dat hangt af van je inkomen, de hoogte van je schulden en of je met meerdere mensen samenwoont of niet. Het klopt dat voor een 1-persoonshuishouden met geldproblemen na het betalen van alle vaste lasten, vaak € 50,- per week over blijft om van te leven. Voor een gezin kan dit bedrag wat hoger zijn.
Het is niet zo dat je met geldproblemen altijd een bewindvoerder via de rechter krijgt. Heb je een bewindvoerder, dan geeft hij altijd inzage in je administratie. Heb je dat niet of begrijp je niet wat er staat? Vraag dan om uitleg.
Heb je geldproblemen? Of heb je nog vragen of hulp nodig? Neem dan contact met ons op. Onze hulp is gratis en we helpen je graag.

Heb je een brief gehad met een ontruimingsdatum? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op via ons team Eropaf of via telefoonnummer: 06- 41 41 95 22  of 020 – 667 51 00. Vaak kunnen wij een ontruiming voorkomen. Ook bij huurschuld of betalingsachterstanden is het verstandig om snel met ons af te spreken. Wij helpen je graag verder en onze hulp is gratis. Wacht dus niet af en bel ons als je een brief hebt gehad die gaat over een ontruiming.

De gemeente Amsterdam heeft afspraken met energieleveranciers, zorgverzekeraars en woningcorporaties. Zij geven ons een bericht als jij niet op tijd betaald hebt, zodat wij je kunnen helpen. Als je een brief hebt gehad, neem dan contact met ons op via het telefoonnummer of e-mailadres die in de brief staan. Het is belangrijk om snel contact met ons op te nemen, zodat we je snel verder kunnen helpen. Onze hulp is gratis en we helpen je graag.
Meer informatie over ons team Vroeg Eropaf vind je hier.

Als je zes maanden je premie zorgverzekering niet hebt betaald, krijg je een brief van het CAK. Daar staat in dat zij de premie in gaan houden op je loon of uitkering, tenzij je gaat betalen. Kun je de zorgpremie niet betalen? Meld je snel aan voor hulp of bel ons. Onze hulp is gratis. Wij helpen je graag verder.

Kun je niet betalen? Bel dan snel de deurwaarder om een afspraak te maken! En zorg dat je thuis bent als de deurwaarder komt. Als je met de deurwaarder niets kunt regelen, vraag ons dan direct om hulp. Wacht niet en doe het snel. Wij helpen je graag verder. Neem contact met ons op voor gratis hulp.

Een dagvaarding is een oproep om bij de rechtbank te komen. Als je niet gaat, zal de rechter altijd de eiser in het gelijk stellen. Toch heeft het niet altijd zin om te gaan. Wil je weten wat in jouw geval het beste is? Overleg dan snel met je hulpverlener. Heb je nog geen hulpverlener? Meld je dan aan voor gratis hulp via onze website of bel ons. We helpen je graag verder.

Load More