• Home /
  • Even voorstellen

Even voorstellen

Lees hier waarom Hasgul, Sarah en Mirte het leuk vinden om voor SEZO/Buurtteam Amsterdam Nieuw-West te werken.

Ooit begon Hasgul als vrijwilliger bij SEZO/Buurtteam Amsterdam Nieuw-West. Na de opleiding te hebben gevolgd werd zij schuldhulpverlener en zes jaar later geeft zij zelfs verschillende trainingen aan Amsterdammers én professionals.

Hasgul: “In mijn werk help ik Amsterdammers in kwetsbare situaties een stap verder. Ik ben vier jaar schuldhulpverlener geweest en nu ben ik werkzaam als trainer. Als schuldhulpverlener hielp ik Amsterdammers met financiële problemen en vragen. Het overzichtelijk en inzichtelijk maken van de financiën brengt veel rust en geeft een stuk minder stress.

Door interne opleidingen te volgen, heb ik mij binnen SEZO/Buurtteam Amsterdam Nieuw-West verder weten te ontwikkelen. Nu verzorg ik (budget)trainingen voor Amsterdammers en statushouders. Ik leer ze van alles over het bijhouden van hun administratie tot aan het overzichtelijk en inzichtelijk maken van eventuele schulden. Het begint altijd bij de administratie op orde krijgen. Als je namelijk je administratie niet op orde hebt, dan kan dat tot schulden leiden. Eerst voor overzicht zorgen, om tot inzicht te komen. Ik probeer hen de weg te wijzen. Het systeem is vrij ingewikkeld en als ik hierin iets kan betekenen voor de Amsterdammer om de weg makkelijker te vinden, dan geeft mij dat voldoening.

Door de stappen die ik mijn carrière heb gezet, kan ik mijn kennis ook delen met professionals in hoe zij Amsterdammers in kwetsbare situaties verder kunnen helpen. Ik geef de training Wegwijs in de Schulphulp, deze is gericht op het versterken van de kennis en vaardigheden van hulpverleners en helpt hen het professionele netwerk te vergroten.”

Sarah begon in 2016 als hulpverlener in het Crisisteam, nu is zij teamleider.


Sarah: “Ik ben teamleider (Vroeg)Eropaf. Het team Vroeg Eropaf krijgt meldingen van de gemeente binnen over Amsterdammers met een betalingsachterstand. Het team benadert actief en op een outreachende manier de Amsterdammer en biedt hulpverlening op maat. Door deze aanpak proberen wij te voorkomen dat Amsterdammers in ernstige schuldproblemen komen en bijvoorbeeld te maken krijgen met ontruiming of het afsluiten van water en/of energie. Wij werken intensief samen met woningcorporaties, zorgverzekeraars, energieleveranciers, maatschappelijke dienstverleners en de gemeente.

Ik ben in 2016 bij SEZO gestart. Ik zat toen in het crisisteam (red: voorkomen van ontruimingen en afsluiting van gas/water/elektriciteit). Binnen het jaar ging ik over naar (Vroeg)Eropaf. In oktober 2021 groeide ik door tot coördinator van team (Vroeg)Eropaf en sinds januari 2023 ben ik de teamleider. Ik heb mij kunnen door ontwikkelen in hetgeen ik leuk vind. Die ruimte werd mij ook echt geboden. Ik vind zelf dat ik de leukste collega’s en het leukste team van Nederland heb!

Ik ben open en transparant in alles wat ik doe. Wat kunnen we voor de Amsterdammer betekenen? Wat kan de Amsterdammer van ons verwachten? En andersom: wat verwachten wij van de Amsterdammer. Dit is ook belangrijk naar mijn medewerkers toe en de instanties waarmee wij samenwerken. Ik doe alles in goed overleg. Ik zeg altijd: doe wat je zegt en zeg wat je doet.”

Mirte werkt nu 3 jaar als kwartiermaker Ervaringsdeskundigheid bij SEZO/Buurtteam Amsterdam Nieuw-West. Ervaringsdeskundigheid voegt een nieuwe dimensie toe aan sociaal werk. Ervaringsdeskundigen dragen bij aan de missie van het buurtteam om ondersteuning aan Amsterdammers dichtbij en in samenhang te organiseren.


Mirte: “Mijn rol als kwartiermaker houdt in dat ik ruimte maak voor de inzet van ervaringsdeskundigheid en alles wat daarmee te maken heeft. Sinds de start van de buurtteams zijn er betaalde ervaringsdeskundigen in dienst. De inzet van ervaringsdeskundigheid draagt bij aan de veranderingen in het sociaal domein die we voor ogen hebben. Binnen het sociaal domein is ervaringsdeskundigheid een relatief nieuw fenomeen. Dat betekent dat er nog veel te ontdekken valt voor SEZO. Wat is er mogelijk, wat werkt? Hier houd ik me mee bezig. Ik vind het heel leuk om mensen te enthousiasmeren voor iets waarvan ik geloof dat het de volgende stap is om het sociaal werk beter te laten aansluiten bij de Amsterdammer.  

Wij zijn altijd op zoek naar leuke, nieuwe collega’s. Kom jij ook bij ons werken? Klik op de knop om onze vacatures te bekijken.