• Home /
  • Kwaliteit en zekerheid

Kwaliteit en zekerheid

Wij vinden het belangrijk dat we Amsterdammers, netwerkpartners en opdrachtgevers kunnen garanderen dat we werken volgens de nieuwste normen betreffende kwaliteit van de organisatie en betreffende deskundigheid van medewerkers.

Kwaliteitslabel Sterk Sociaal Werk

In 2017 heeft  SEZO als eerste organisatie in Amsterdam en als derde organisatie in Nederland het kwaliteitslabel Sterk Sociaal Werk van brancheorganisatie Sociaal Werk Nederland (SWN) behaald.

Met ingang van 23 september 2019 heeft SEZO voor de tweede keer het certificaat van het kwaliteitslabel Sterk Sociaal Werk behaald. Het certificaat en de registratie hadden betrekking op het Algemeen Maatschappelijk Werk, Schuldhulpverlening en Sociaal Raadslieden.

Kwaliteitslabel NVVK

SEZO is in 2015 voor het eerst gecertificeerd voor het kwaliteitslabel van de NVVK, de branchevereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren. In 2018 hebben we opnieuw het certificaat ontvangen. In 2020 is het kwaliteitslabel van de NVVK aangepast, naar een soortgelijk label als dat van Sociaal Werk Nederland. SEZO, inmiddels Buurtteam Amsterdam Nieuw-West, is de eerste organisatie in Amsterdam die een gecombineerde audit heeft laten uitvoeren met SWN & NVVK.

SEZO is lid van:

· Sociaal Werk Nederland 
(Landelijke brancheorganisatie voor Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening)

· NVVK
(Vereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren)

· SOMOSA Amsterdam
(Samenwerkende Organisaties Maatschappelijk Welzijn Amsterdam)

· SEZO beschikt over de ANBI status
(Algemeen Nut Beogende Instellingen)