Mantelzorg

Veel mensen zorgen voor iemand in hun naaste omgeving. Bijvoorbeeld omdat die persoon chronisch ziek is, een beperking heeft of al wat ouder is en hulp nodig heeft. In zo’n geval ben je mantelzorger. Mantelzorger zijn is een grote verantwoordelijkheid. Het kan daarom veel invloed hebben op jouw dagelijks leven.

Het buurtteam kan je helpen. Bijvoorbeeld als het lastig is om de zorg voor iemand anders te combineren met werk en jouw eigen gezin. Als je niemand kent om te helpen. Of als je extra training wilt. Samen met jou gaan we op zoek naar manieren om jou te ontlasten.

Mantelzorg en corona

De huidige situatie roept bij mantelzorgers veel vragen op: waar moet je rekening mee houden in de zorg voor jouw naaste? Wat kan wel en wat kan niet? De landelijke vereniging van mantelzorgers, MantelzorgNL, geeft op haar website informatie over mantelzorg en het coronavirus. Lees hier meer

Je kunt met jouw vragen terecht bij de Mantelzorglijn van MantelzorgNL: 030 – 760 60 55.

Ook op andere plekken is informatie te vinden voor mantelzorgers en hun naasten, denk aan patiëntenverenigingen en gezondheidsfondsen.

Mantelzorg steunpunten Amsterdam

Je vindt ook veel informatie over mantelzorgondersteuning in Amsterdam op www.mantelzorgamsterdam.nl of kijk op Facebook Mantelzorgamsterdam