• Home /
  • Speelgoedlijst Speluitleen Plus

Speelgoedlijst Speluitleen Plus

Hieronder vind je voorbeelden van speelgoed dat je kunt lenen bij de Speluitleen Plus. De lijst is niet compleet, op de locatie vind je nog meer. Maak een afspraak en kom langs!
Locatie Osdorp: dinsdag t/m vrijdag
Fatima Boukasseme: 06 53 82 91 15
speelotheek-dekikker@sezo.nl

Constructie- en bouwmateriaal

SP004 Houten kleurencilinders

Een set van vijf houten cilinders die in elkaar passen – elk met een gekleurde acryl schijf. Ze variëren in grootte en elk heeft een ander, sprankelend acryl oppervlak. Ze kunnen worden gebruikt om dingen in op te bergen, om mee te bouwen of te stapelen.

SP020 Hand-oog coördinatiespel XL

Deze figuurtjes zijn speciaal ontwikkeld voor de ergonomie van de handen. De vormen van de figuurtjes maken het prettig om de stukjes in de hand te houden of zelfs te stapelen.

SP025 Magi Cube Free

Magnetische kubussen om oneindig veel figuren mee te maken.

SP53 Magnetische blokken

Voor kinderen vanaf ongeveer 1 jaar is het spannend om te ontdekken dat de blokken op elkaar ‘geplakt’ kunnen worden en dat ze elkaar ook kunnen afstoten. De blokken zijn geschikt voor een grote leeftijdsgroep.

Puzzels

SP013 Djeco Croc Carrot

Dit is een houten puzzel met 4 stukjes. Onder het stukje staat het plaatje om de puzzel makkelijk te kunnen oplossen.

SP014 Houten Puzzel Croc-nut

De diertjes in deze inlegpuzzel houden van nootjes! De puzzel heeft 4 stukjes die makkelijk vast te pakken zijn en de puzzel is daardoor geschikt voor de allerkleinsten

SP59 Motoriekbord Boerderijdieren

Met dit leuke schuifbord leren kinderen al vroeg om de juiste kleuren te zoeken. En als je het bord omdraait, leren ze al spelend ook geometrische vormen kennen.

SP63 Botable Jungle houten puzzel

Een unieke inlegpuzzel met wilde dieren voor de allerkleinsten. Met de houten puzzelstukjes kan ook los worden gespeeld.

Beweging/evenwicht

SP005 Wobbel

De Wobbel stimuleert in het spel en gebruik de balans en de kracht. Het bord ondersteunt op een speelse maar zeer doeltreffende manier het lichaamsbewustzijn en het evenwicht

SP103 Loopdriewieler

Uitstekende manier om te leren fietsen op een normale fiets of driewieler. Behulpzaam bij balans, coördinatie, ruimtelijk bewustzijn en zelfvertrouwen

SP64 Ringwerpspel

Met dit bekende spel leert het kind spelenderwijs zijn hand-oog-coördinatie te ontwikkelen. Mik nauwkeurig de juiste kleur ring om het vrolijke dierenhoofdje en je hebt een punt.

SP67 Balanco

Balanco is geschikt voor sport, spel en training. Het stimuleert coördinatie, mobiliteit, reactie en concentratie.

Denk- en taalspellen

SP08 Eendoostaken

Bij deze taak pakt men de knikkers (2,5cm doorsnee) uit het voorgevormde gat en checkt deze in. Als de knikkers op zijn is de taak klaar. Er is maar een gat in de taak waar de knikkers doorheen kunnen.

SP09 Eendoostaken

Bij de locktagon taak is het de bedoeling dat er een deelhandeling plaatsvind. Eerst dient men 2 locktagons uit elkaar te halen om ze vervolgens in te checken in de doos

SP10 Goula Kalenderklok

Een houten klok met alle maanden, de dagen van de week, de seizoenen en het weer. Hierdoor kan het kind op een visuele manier leren hoe alles samenhangt.

SP12 Voelmemo Voezie

Goed voor de oog-hand coördinatie, fijne motoriek, kleur- en materiaal herkenning, vergelijking, tactiele en visuele discriminatie, het herkennen en classificeren van posities en vormen.

Fantasiespellen

SP80 Snijfruit set met schort

Met deze houten fruitset van Primi Passi kan je kind heerlijk aan de gang met het spelenderwijs leren snijden van fruit.

SP81 Taart snij-set

En het snijden van dit speelgoedtaartje gaat heel gemakkelijk. De taartpunten zitten vast met klittenband. Met het houten taart mes snijd je er dus gemakkelijk een stukje af.

SP82 Salade-set

Deze mooie set bevat alles wat je nodig hebt om een lekkere salade te maken voor de kleine kok in spé.

SP87 Picknickmand

Geniet van een fijne picknick met deze goedgevulde mand.

Zintuigen

SP016 Senino-box

Met de dobbelsteen gooit u een van de drie kleuren. Aan de hand van de kleur speelt u een van de drie zintuiglijke spellen. Voelen, raden, of weten welk zintuiglijk orgaan gevraagd wordt. Een spel met drie onderdelen, dat het geheugen en de fijne motoriek traint en de creativiteit stimuleert.

SP026 Memo geluid

Het houten zintuigenspel stimuleert het gehoor doordat ieder kistje een andere geluid maakt.

SP03 Zachte Rinkelbal

Felgekleurde, zachte bal om te gooien, vangen, onderzoeken en je handen in te verstoppen. Er zit een belletje in de bal verstopt voor een leuk geluid. Geschikt voor alle leeftijden. Uitwasbaar.

SP037 Letters om te voelen

Voel hoe je de letters schrijft. Begin met je vinger bij het bolletje en volg de letter langs de uitstekende puntjes. Ga je de verkeerde kant op dan voel je dat meteen.