• Home /
  • SEZO blijft bereikbaar

SEZO blijft bereikbaar

Ook tijdens de coronacrisis en de lockdown blijven we je helpen. Onze dienstverlening gaat gewoon door en we blijven voor jou bereikbaar in de buurt. Je kunt ons bellen, mailen en met ons chatten. Je bent natuurlijk ook welkom om op afspraak langs te komen bij een van onze buurtspreekuren.

SEZO blijft voor jou bereikbaar in de buurt

Wij helpen je graag verder en blijven bereikbaar in de buurt. Je kunt ons bellen, mailen en met ons chatten. Je bent natuurlijk ook welkom om op afspraak langs te komen bij een van onze buurtspreekuren.

SEZO bereikbaar in de buurt

Hoe kun je ons bereiken?

Bellen
Heb je een vraag of heb je hulp nodig? Je kunt ons van maandag tot en met vrijdag bellen op telefoonnummer 020 – 667 51 00.

Chatten
Je kunt met ons chatten. Van maandag tot en met vrijdag van 13.00 uur tot 17.00 uur op de homepage van onze website.

Mailen
Natuurlijk kun je ons ook mailen: info@sezo.nl.

Contactformulier
Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Buurtspreekuur SEZO op afspraak
Je bent welkom om op afspraak langs te komen bij een van onze buurtspreekuren op een SEZO-locatie bij jou in de buurt. Lees hier meer over hoe je eenvoudig een afspraak kunt maken. Daar vind je ook een overzicht van alle buurtspreekuren.

Als je al hulp van SEZO krijgt en je hebt (hulp)vragen, dan kun je rechtstreeks contact opnemen met jouw hulpverlener, telefonisch, via de app of per e-mail.

Veranderingen door de coronacrisis

Door de nieuwe coronamaatregelen van de overheid hebben wij onze dienstverlening tijdelijke aangepast. Dit in verband met jouw gezondheid en de gezondheid van onze medewerkers. Wat is er veranderd?

Kijk hier voor de activiteiten van Vrouw en Vaart en hier voor Daadkr8.

De spelinlopen en -uitleen zijn open op afspraak. Kijk hier voor meer informatie.
Opvoedadvies Amstelveen/Aalsmeer gaat telefonisch door.
Om een afspraak te maken kun je mailen naar opvoedadvies@sezo.nl of bellen naar 06 – 41 41 95 37.  Klik hier voor meer informatie over het opvoedadvies.

SEZO volgt de richtlijnen van het RIVM daar waar het gaat om het coronavirus. De ontwikkelingen gaan snel. Wij houden jou op de hoogte via onze website, facebook en twitter.

Heb je vragen?
Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.


Aanbod in Nieuw-West en heel Amsterdam

  • Informatie voor zorgprofessionals Amsterdam:
    Via https://vraagmij.amsterdam.nl/ kunnen zorgprofessionals in Amsterdam direct met elkaar in contact komen op basis van vragen die binnen het Sociaal Domein en Wonen vallen.
  • Intussen zijn er mooie initiatieven gestart voor hulp en ondersteuning in Nieuw-West:
  • Thuisblijfactiviteiten tijdens corona: 

Amsterdammers helpen elkaar

Voor Elkaar in Amsterdam

Voor mensen die vanwege het coronavirus de deur niet meer uit kunnen, praktische hulp nodig hebben of behoefte hebben aan een luisterend oor is er in Amsterdam nu 1 centraal punt: www.voorelkaarinamsterdam.nl.
Ook mensen die hulp willen bieden kunnen contact opnemen met Voor Elkaar in Amsterdam. Bellen kan van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur op telefoonnummer 020 – 76 70 031.


wethouder moorman coronamaatregelen sezo
Wethouder Moorman onder de indruk van coronamaatregelen SEZO

Klik hier om het artikel te lezen


Mantelzorg

Verwijskaart voor beroepskrachten en vrijwilligers: https://www.markant.org/informatie-mantelzorgondersteuning-in-coronatijd/


Het nieuwe coronavirus

Basisregels om verspreiding coronavirus te voorkomen: Rijksoverheid

Voor het laatste voorlichtingsmateriaal in verschillende talen ga je naar klik je op de Taal op onderstaande posters of ga je naar de website van expertisecentrum Pharos.


Informatiemateriaal

Het is belangrijk dat iedereen weet wanneer hij of zij zich moet laten testen op corona. Om zoveel mogelijk mensen te bereiken stelt de GGD Amsterdam informatiemateriaal beschikbaar. Hieronder de voorlichtingsfilmpjes in het Nederlands, Arabisch, Turks, Tigrinya, Engels en Spaans.

Of kijk hier: https://www.ggd.amsterdam.nl/coronavirus/informatiemateriaal/


Corona in eenvoudige taal

hulp corona steffie
Uitleghulp Steffie

Op de website corona.steffie.nl van de Rijksoverheid wordt moeilijke informatie over het coronavirus op een eenvoudige manier door uitleghulp Steffie uitgelegd. De site is speciaal bedoeld voor mensen met een beperking.


Zelfstandig ondernemers (ZZP’ers) en corona

Ben je als zelfstandige ondernemer financieel getroffen door de coronacrisis? Dan kom je misschien in aanmerking voor een tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers, oftewel een TOZO-uitkering.

Zie de afbeelding hieronder voor meer informatie en kijk op: https://www.amsterdam.nl/ondernemen/veelgestelde-vragen-corona-ondernemers/ondersteuning-zelfstandigen-zzp’ers/

TOZO ZZP'ers corona uitkering

Filmpjes over een gezonde en veilige Ramadan

Dit jaar zag Ramadan er anders uit dan andere jaren. In de filmpjes vertellen verschillende mensen over het corona-virus en over de Ramadan. Ook vertellen ze wat je kunt doen om gezond te blijven. Zo kun je goed op elkaar, en op jezelf letten.

https://www.youtube.com/watch?v=Dffkp11HZ_M (Turks)

https://www.youtube.com/watch?v=3JPYo2VesN8 (Marokkaans Arabisch)

https://www.youtube.com/watch?v=wKy0JBz5xjw (Marokkaans Berbers)


RIVM corona

RIVM

Alle actuele informatie en alle maatregelen vind je op de website van het RIVM.


Corona. Wat nu?

Stichting Lezen en Schrijven heeft deze duidelijke animatie gemaakt, waarin in begrijpelijke taal wordt uitgelegd hoe voorkomen kan worden dat het coronavirus zich verder verspreidt.