logo sezo
  • Home /
  • Coronanieuws

Coronanieuws

Ook tijdens de coronacrisis blijven wij je helpen, maar anders dan je van ons gewend bent. Dit in verband met jouw gezondheid en de gezondheid van onze medewerkers.

SEZO blijft voor jou bereikbaar in de buurt

Wij helpen je graag verder en blijven bereikbaar in de buurt. Je kunt ons bellen, mailen en met ons chatten. Je bent natuurlijk ook welkom om op afspraak langs te komen bij een van onze buurtspreekuren.

SEZO bereikbaar in de buurt

Hoe kun je ons bereiken?

Bellen
Heb je een vraag of heb je hulp nodig? Je kunt ons van maandag tot en met vrijdag bellen op telefoonnummer 020 – 667 51 00.

Chatten
Je kunt met ons chatten. Van maandag tot en met vrijdag van 11.00 uur tot 16.00 uur op de homepage van onze website.

Mailen
Natuurlijk kun je ons ook mailen: info@sezo.nl.

Contactformulier
Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Buurtspreekuur SEZO op afspraak
Vanaf 1 juli ben je welkom om op afspraak langs te komen bij een van onze buurtspreekuren op een SEZO-locatie bij jou in de buurt. Lees hier meer over hoe je eenvoudig een afspraak kunt maken. Daar vind je ook een overzicht van alle buurtspreekuren.

Als je al hulp van SEZO krijgt en je hebt (hulp)vragen, dan kun je rechtstreeks contact opnemen met jouw hulpverlener, telefonisch, via de app of per e-mail.

De volgende activiteiten gaan door op een aangepaste manier:
* Vrouw en Vaart Zomerprogramma
* Daadkr8 Zomerprogramma
*De Spelinlopen Speluitleen hebben een aangepaste dienstverlening: https://sezo.nl/opvoeden/

Opvoedadvies Amstelveen/Aalsmeer ook weer face-to-face
Om een afspraak te maken kun je mailen naar opvoedadvies@sezo.nl of bellen naar 06 – 41 41 95 37. Je kunt ons bellen met al jouw vragen en problemen rondom opvoeding van kinderen van 0-18 jaar. Samen met een opvoedadviseur ga je in één of meer telefonische gesprekken op zoek naar een aanpak die past bij u en uw gezinssituatie. Klik hier voor meer informatie over het opvoedadvies.

De volgende activiteiten gaan niet door vanwege corona: 
* De inloop Gemeentelijke Belastingen op woensdagochtend van 09.30 tot 11.30 uur.
* De groepsactiviteiten van het Maatschappelijk Werk. Als je je voor een van deze cursussen hebt opgegeven, dan wordt je hierover gebeld.

Onze hulpverleners leggen tot op dit moment geen huisbezoeken af.

SEZO volgt de richtlijnen van het RIVM daar waar het gaat om het coronavirus. De ontwikkelingen gaan snel. Wij houden jou op de hoogte via onze website, facebook en twitter.

Heb je vragen?
Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.


Aanbod in Nieuw-West en heel Amsterdam

  • Informatie voor zorgprofessionals Amsterdam:
    Via https://vraagmij.amsterdam.nl/ kunnen zorgprofessionals in Amsterdam direct met elkaar in contact komen op basis van vragen die binnen het Sociaal Domein en Wonen vallen.
  • Intussen zijn er mooie initiatieven gestart voor hulp en ondersteuning in Nieuw-West:
  • Thuisblijfactiviteiten tijdens corona: 

Amsterdammers helpen elkaar

Voor Elkaar in Amsterdam

Voor mensen die vanwege het coronavirus de deur niet meer uit kunnen, praktische hulp nodig hebben of behoefte hebben aan een luisterend oor is er in Amsterdam nu 1 centraal punt: www.voorelkaarinamsterdam.nl.
Ook mensen die hulp willen bieden kunnen contact opnemen met Voor Elkaar in Amsterdam. Bellen kan van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur op telefoonnummer 020 – 76 70 031.


wethouder moorman coronamaatregelen sezo
Wethouder Moorman onder de indruk van coronamaatregelen SEZO

Klik hier om het artikel te lezen


Mantelzorg

Verwijskaart voor beroepskrachten en vrijwilligers: https://www.markant.org/informatie-mantelzorgondersteuning-in-coronatijd/


Het nieuwe coronavirus

Voor het laatste voorlichtingsmateriaal in verschillende talen ga je naar klik je op de Taal op onderstaande posters of ga je naar de website van expertisecentrum Pharos.


Informatiemateriaal

Het is belangrijk dat iedereen weet wanneer hij of zij zich moet laten testen op corona. Om zoveel mogelijk mensen te bereiken stelt de GGD Amsterdam informatiemateriaal beschikbaar. Hieronder de voorlichtingsfilmpjes in het Nederlands, Arabisch, Turks, Tigrinya, Engels en Spaans.

Of kijk hier: https://www.ggd.amsterdam.nl/coronavirus/informatiemateriaal/


Corona in eenvoudige taal

hulp corona steffie
Uitleghulp Steffie

Op de website corona.steffie.nl van de Rijksoverheid wordt moeilijke informatie over het coronavirus op een eenvoudige manier door uitleghulp Steffie uitgelegd. De site is speciaal bedoeld voor mensen met een beperking.

corona maatregelen rijksoverheid
De nieuwe regels per 1 juli 2020: Rijksoverheid


Zelfstandig ondernemers (ZZP’ers) en corona

Ben je als zelfstandige ondernemer financieel getroffen door de coronacrisis? Dan kom je misschien in aanmerking voor een tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers, oftewel een TOZO-uitkering.

Zie de afbeelding hieronder voor meer informatie en kijk op: https://www.amsterdam.nl/ondernemen/veelgestelde-vragen-corona-ondernemers/ondersteuning-zelfstandigen-zzp’ers/

TOZO ZZP'ers corona uitkering

Filmpjes over een gezonde en veilige Ramadan

Dit jaar zag Ramadan er anders uit dan andere jaren. In de filmpjes vertellen verschillende mensen over het corona-virus en over de Ramadan. Ook vertellen ze wat je kunt doen om gezond te blijven. Zo kun je goed op elkaar, en op jezelf letten.

https://www.youtube.com/watch?v=Dffkp11HZ_M (Turks)

https://www.youtube.com/watch?v=3JPYo2VesN8 (Marokkaans Arabisch)

https://www.youtube.com/watch?v=wKy0JBz5xjw (Marokkaans Berbers)


RIVM corona

RIVM

Alle actuele informatie en alle maatregelen vind je op de website van het RIVM.


Corona. Wat nu?

Stichting Lezen en Schrijven heeft deze duidelijke animatie gemaakt, waarin in begrijpelijke taal wordt uitgelegd hoe voorkomen kan worden dat het coronavirus zich verder verspreidt.